Historiek

Reis je samen met ons door de tijd?

1983

Het prille begin: de zaak wordt in 1983 eigenhandig opgericht door Frederik Van Lindt. De winkel was toen gevestigd in de Beauduinstraat 18 in Tienen. Niet veel later leerde hij zijn toekomstige vrouw Ingrid kennen en kwam ook zij als opticien in de zaak werken.

1989

De zaak is een succes! Na 5 jaar verhuist Frederik samen met zijn hoogzwangere vrouw (dochter Lieselotte zit in de buik) naar een groter, vernieuwd pand in dezelfde straat, op n°24.

2011

In het 3e jaar van haar studie "architectuur" beslist dochter Lieselotte om mee in de zaak te stappen. Ze start met de studie "opticien-optometrist", werkt halftijds in de zaak en de rest van haar tijd besteedt ze aan hockey om zich voor te bereiden op de Olympische Spelen van 2012 in Londen.

2016

Optiek Van Lindt wordt een échte familiezaak. Vijf jaar na Lieselotte neemt ook Axel met veel enthousiasme deel aan het avontuur. Met zijn bachelordiploma bedrijfsmanagement op zak start ook hij aan de studies "opticien-optometrist" en staat hij halftijds mee in de zaak.

2018

Begin 2018 geven Frederik en Ingrid de fakkel door aan dochter Lieselotte en zoon Axel, maar ze zijn beiden nog regelmatig aanwezig in de winkel. Samen met Kara en Lisa, beide ook gediplomeerde opticiens/optometristen, doen ze er alles aan om elke dag de beste service te leveren.

2019

De werken aan de nieuwe winkel zijn gestart. Lieselotte en Axel kunnen niet wachten op het eindresultaat.

2020

Een jaar vol veranderingen: Optiek Van Lindt verhuist naar Beauduinstraat 28!

2024

Optiek Van Lindt bestaat 40 jaar!

Op het vorige adres (n°24) komt een nieuwe kinderoptiek, speciaal ontworpen om nog meer aan de visuele behoeften van kinderen te voldoen. Met een focus op duurzaamheid, comfort en stijl.