Alles wat je moet weten over bijziendheid

Wat zijn symptomen van bijziendheid?

Bijziendheid of myopie heeft als kenmerk dat objecten in de verte troebel of wazig worden waargenomen. Voorwerpen die dichtbij staan, zijn wel scherp. Vandaar dat er wordt gesproken van ‘bijziendheid’. De medische term hiervoor is myopie.

Problemen met het zicht worden bij kinderen vaak pas opgemerkt op school, omdat ze daar voor het eerst beginnen te lezen en schrijven en er veel concentratie gevraagd wordt. Voor kinderen zelf is het niet evident om problemen op te merken of te signaleren omdat ze geen referentiekader van goed zicht hebben.

Mogelijk heeft jouw kind moeite met het lezen van het bord of televisiekijken. Ook hoofdpijn, samengeknepen ogen en/of vermoeide ogen kunnen wijzen op bijziendheid. 

Heb je een vermoeden dat je kind bijziend is? Maak dan zeker een afspraak bij de oogarts voor een oogonderzoek.

Mogelijke behandeling van bijziendheid

Er bestaan brillenglazen die de bijziendheid bij jouw kind kunnen behandelen, nl. MiYOSMART-brillenglazen van Hoya. Deze zijn gemaakt met gepatenteerde D.I.M.S.-technologie en uit onderzoek blijkt dat ze een effectieve behandeling kunnen vormen voor de toenemende bijziendheid bij kinderen.

Vergeet niet om eerst langs te gaan bij je oogarts als je twijfelt of je kind bijziend is. Hij of zij zal samen bekijken wat de beste oplossing is voor jouw kind. Indien er gekozen wordt voor een behandeling met MiYOSMART-brillenglazen, zal de oogarts een voorschrift opmaken, waarmee je dan bij ons kan langskomen.